V.37 Full fart på allt som rullar...

Inför veckan stod det förarutbildning på schemat. Det detaljerade schema som vi fick innehöll massor av intressanta utbildningar i bärgning, vinschning och krigsskadereparationer så det såg ut att bli en lovande vecka.
Måndagseftermiddagen startades med en introduktion av vad vi skulle syssla med under den kommande veckan. Massor av kvällstjänster inplanerade och det skulle bli så stressigt... efter det gick vi till körplanen för att åka två varv i de två olika typerna av bil som skulle användas under veckan, efter det var det slut... 45 min innan middagen! Kan väl säga så här, det blev inga kvällstjänster under veckan.

Ytterligare en intressant sak att notera är den ständiga bristen på utrustning. I Afghanistan ska vi åka Toyota Landcruiser modell större men nu visade det sig att det inte var fordonen som vi skulle utbildas på. Nej, det är sån brist på fordon så att instruktörerna hade efter mycket tiggande fått ihop två Toyota och dem skulle vi inte få köra med i terrängen för då kunde något gå sönder... *sucka* Så det blev gammal hederlig GW hela veckan.

Annars så var veckan extremt givande, dels för att det var mycket nytt för oss men också för att det här var den första utbildningen som direkt är kopplad till min uppgift i gruppen!

Riktigt nyttigt att gå igenom bärgningsövningar, vinschningar, terrängbanor och bogsering i svår terräng. Särskilt givande var utbildningen på krigsskadereparationer. Vi fick lära oss massor av trix och knep för att reparera skadade fordon i fält. Fick bland annat pröva på att bygga en dieseltank till fordonet ifall de ordinarie slås ut.
Särskilt intressant var torsdagens fordonsorientering då vi fick i uppgift att ta oss igenom ett skogsparti utan att använda vägarna i området, det slutade i cirka två kilometers ren terrängkörning! Jobbigt men mycket uppskattat!

På lördagen var första helgtjänsten. Det anordnades besöksdag för de anhöriga så nu har familjen fått komma upp och se vad det är som jag ska göra därborta egentligen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0