Värsta Vintern

Här har dagarna fortsatt med snöfall och kyla. För tillfället brukar temperaturen ligga runt minus tio grader och det är ungefär fyra decimeter pudersnö. Den senaste veckan har det dessutom varit strålande solsken så det är en riktigt behaglig tillvaro just nu. Detsamma kan man nog tyvärr inte säga om lokalbefolkningen. Det har varit den hårdaste vintern på minst trettio år. I Shebergan som ligger cirka fem mil härifrån så har den senaste månaden 140 personer dött på grund av kylan, dessutom har ett tusental djur frusit ihjäl. Förra vintern var inte alls så illa som den här vilket innebär att folk inte är lika förberedda som de borde vara.

För vår del har den senaste tiden bestått av ett par patruller med övernattningar i fält. Det har funkat riktigt bra och sovsäckarna håller bra än så länge. Tyvärr har inte nätterna varit stjärnklara, iofs så är väl det rätt så bra iom att det blir bra mycket kallare då.
Landskapet har blivit ännu vackrare nu när det är täckt med ett lager pudersnö, klarblå himmel och strålande solsken. Just nu känns det som att vi har världens bästa jobb, vi är skrämmande bortskämda!

/Ulven

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0