Löften

Löften

En del av er hade kanske hört mig säga det innan jag for men löftet till mig själv var att om jag lyckades komma hem från Afghanistan helskinnad så skulle jag lära mig spela banja á la Bluegrass!

Sammanstöt

Efter sju månader i missionsområdet så kom då dagen D för några dagar sen, Sammanstöt med kamelspindel! För er som inte vet vilken "charmerande" liten rackare som det är så tipsas om sidan http://www.camelspiders.net för lite förkovring. Det här var ett rätt så litet exemplar, "bara" 10 cm ungefär. Vi satt i allsköns ro på den tyska mässen då jag plötsligt i högra ögonvrån såg någonting röra sig. Elak liten sak som inte drog sig för att vända sig om och göra ett utfall då vi kom för nära, första gången jag sett sju beväpnade personerbacka tre steg för en spindel ;)

Annars så är allt verkligen på upploppet här. Sista patrulelrna avklarade och det mesta av vården genomförd. Nu väntar jag mest på att få åka hem! Ska bli skönt! För ett par veckor sen så kände jag att jag skulle kunna stanna kvar ett tag till men nu har jag blivit så inställd på att åka.

Det blev inget specialistofficer, försvaret ställde in den utbildningsgrenen för i år. Vet inte riktigt hur jag ska känna inför det, gjorde ju mina val enklare på ett sätt...

Värmen fortsätter, 38 grader i skuggan i går!

/Ulven  

Sluttampen

Så nu börjar missionen att komma in på sluttampen. I mitten av maj ska vi vara avrustade och tillbaka i riket. Otroligt hur fort sju månader kan gå. Det blir bara varmare och varmare här. I natt när jag gick post hade vi 23 grader varmt mitt i natten och på dagarna har det den här veckan varit över 35 grader i skuggan varje dag. Till slut dricker man så mycket vatten så att det känns som att det kommer ut ur öronen, får smaksätta det för att kunna få i sig tillräckligt mycket.

Den gångna veckan har det blivit en hel del besök till skjutbanan. Lyckades kvalificera mig för "expert shooter" enligt amerikanska arméns statuter och häromdagen fick jag tyska "skyttesnöret" i guld. Idag var vi ute med det finska team som ska avlösa oss och sköt ytterligare. Alltid lika kul att få prova på nya saker.

Även kockarna har jobbat för fullt och igår kunde vi avnjuta grillad langust mm mm, börjar bli bortskämd och har insett att jag samtidigt tappat det sista av mina egna matlagningskunskaper. Blir så när man är iväg för mycket.

Annars är det bra här nere. Som vanligt händer det ju mer desto varmare det blir och i år har inte varit något undantag. Men vi hålelr oss skärpta ända tills vi lämnar!

/Ulven

RSS 2.0