V.38 - 39 Dagarna börjar flyta samman

Nu börjar det verkligen att röra på sig! Måndagen vecka 38 gick vi in i gruppskedet och MSU /missionsspecifik utbildning) det vill säga att från och med nu så bor vi i samma logement med hela gruppen och vi övar ihop som grupp. En riktigt bastant utbildningsplan där fokus nu i två veckor legat på strid. Mycket olika slags stridsövningar och en del skarpskjutning. Det börjar lännas av ordentligt i kroppen nu, är konstant trött efter att släpat omkring på all stridsutrustning/skyddsutrustning och krigat.

Gruppen som sådan känns hur bra som helst. Visst, vi kommer ha dagar då vi kommer vara osams men alla har rätt inställning och det är rätt blandning av övning/allvar/humor! Det skrattas en hel del!

Det har även varit en del genomgångar och utbildningar kring IED (Improvised Explosive Device) eller vägbomber som de är mer lända som i media. Det är väl det enda som gör mig riktigt nervös... det finns inget direkt sätt att skydda sig mot dem. Det är bara hoppas att de inte funkar eller att den som utlöser dem missar...
Vidare har det varit utbildning i CSAR (Combat Search and Rescue) ifall vi behöver understöd eller blir bortförda, inget som heller känns som en höjdare! Hellre slåss jag till sista blodsdroppen än att hamna på Al Jazeera eller Youtube!

Utrustningscirkusen har också eskalerat. Vi på MOT har ansökt om att få BOA (Beslut Om Användning) på en annan typ av stridsväst än den som försvaret tillhandahåller. Den svenska västen är helt ok för "vanlig" soldattjänst och för konventionella enheter men för oss som är en extremt liten grupp utan möjlighet till direkt understöd så ställs lite andra krav. Dels ska vi få plats med allt och sen så ska man ju ha kvar ryggen intakt efter att ha släpat på allt i 6 månader. Det senaste vi hört är att man har gett Markstridsskolan i Kvarn i uppgift att se om man kan modifiera försvarets västar med den tilläggsutrustning som finns till dem... Varför kommer Apollo 13 i tankarna... "This is what we have to work with!" - en samling officerer i ett rum som ska lösa hur vi ska kunna bära allt på ett bra sätt, och till sin hjälp har de ett berg av västar o benplattor o vad det nu kan vara! Och det här startar de men EN månad innan vi åker!!!! Och tror att de ska kunna hinna bygga om/sy upp nya västar innan vi åker!!!! Vi har inte ens fått ut mer fickor än vad de värnpliktiga får ut för lumpen då de bara släpar på fyra magasin...

Ge oss bara den där j-vla BOA:n så löser vi det själva!!

/Ulven

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0