Monday Is Malaria Day

Slutet av april och nu börjar det bli dags att äta malariamedicinen igen. Nu är det inte bara gammal oexploderad ammunition som kryper fram ur backen. Sedan ett par veckor så är vi halvt invaderade av skalbaggar i kalibern 5 - 10 cm långa. Dessutom har vi lyckats hitta två skorpioner inne på vårt safe house så man kan lugnt säga att det är dags att skaka allt som ligger på golvet innan man använder det.


Senaste två patrullerna har vi även sett orm. Tydligen ska det finnas en hel del giftiga och även en del dödliga ormar här. Så nu har vi ytterligare en aspekt förutom minor, talibaner, insurgents, oexploderad ammunition och improviserade sprängladdningar (IED´s).


Det har även börjat blomma en hel del. Just nu väntar vi p att poppyn (vallmon) ska börja blomma så vi kan se om vi hittar några fält. Med största sannolikhet lär vi inte göra det även om vårt norra område tillhör de områden som producerar mest poppy i Afghanistan. Vi får väl se vad som händer, vore intressant att få se något fält innan jag åker hem...

Mycket möjligt - knappast troligt!


Under eftermiddagen idag har det kommit lite välbehövligt regn. Dagen i övrigt spenderades med lite vägrek i vårt område. Åkte genom en dal full av ruiner och endast ett fåtal familjer boende i den. Förklaringen fick vi lite senare. En av de locals vi pratade med berättade att ryssarna hade flygbombat hela dalen under sovjetockupationen. De gick aldrig in i dalen med marktrupp utan nöjde sig med att "bara" bomba den... Ytterligare en påminnelse om landets mörka förflutna.


/Ulven


Kommentarer
Postat av: anna

*ryser av de läskiga krypen*
((dagens i-landsproblem - jag veeeet =) ))

2008-04-22 @ 15:32:00
URL: http://anna.pirateboy.net
Postat av: Vixina

Vilka otroliga foton därifrån.. Synnerligen ett vackert land. Intressant blogg by the way. :)

2008-04-26 @ 11:54:47
URL: http://vixina.blogspot.com
Postat av: Fredrik Fs12

Härligt skrivet av dig!, låg själv på MOT india Fs12 och känner igen det mesta.

2008-05-07 @ 20:53:33
Postat av: Anonym

Då har vi trampat i samma Safe house, Hotel här ;)

2008-05-19 @ 19:04:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0